Amningshjälpmedel

För att få till rätt amningsteknik eller få lindring vid olika amningsproblem så kan flera olika hjälpmedel underlätta för dig.


amningshjälpmedel

En amningskudde hjälper till att få barnet på rätt höjd och rätt vinkel till bröstet.

Amningskudde

En amningskudde är ett hjälpmedel för att barnet ska hamna rätt intill bröstet. På detta sätt kan barnet komma rakt framifrån.

Amningskudden ger också ett stöd för barnet så att du slipper hålla upp barnet och bli trött i armen. Läs mer på Amningskudde.se, där finns även instruktioner på hur du syr din egen amningskudde.

Amningsnapp

En amningsnapp skyddar dina bröstvårtor under amning, om du exempelvis har såriga eller känsliga bröstvårtor.

Men du ska först och främst se till att barnet ligger bra och suger med ett stort tag runt bröstvårtan för att förhindra och behandla såriga bröstvårtor.

Bröstvårtsskydd

Du lägger den i bh:n mot bröstet som skydd mot såriga eller känsliga bröstvårtor. Skydden har ventilationshåll som ger en bra luftcirkulation vilket är bra för läkning.

Bröstvärmare

Bröstvärmare lägger du i bh:n och hjälper dig att behålla den naturliga kroppstemperaturen vid dina bröst.

Detta kan vara bra för att öka blodcirkulationen och mjölkflödet. Vilket i sin tur kan lindra spända bröst och underlätta vid mjölkstockning.

Uppsamlingskopp

En uppsamlingskopp samlar upp den mjölk som rinner ut från bröstet under och emellan amningarna.

Den mjölk som rinner ut under amningen kan du ge till barnet. Men den mjölk som rinner ut mellan amningarna och som länge legat där kan innehålla bakterier så häll därför ut denna mjölk.